zaterdag 17 mei 2008

Recensie 8 - Vinden en binden

Vinden en verbinden
en andere prikkelende verhalen over inkoop
Max Boodie
2008 DPA Supply Chain People
ISBN 978-90-9022997-3
56 pagina's
19,95 euro

Ingeklemd tussen een voorwoord van een dichter en een nawoord van een hoogleraar zit Max er warmpjes bij. Een eerdere publicatie getiteld Knijpen en zuigen uit 2005 heeft hem kennelijk aangemoedigd om door te gaan.
Wel eens van een Kraljic-matrix gehoord en pas je regelmatig een ABC-matrix toe op je inkoopportfolio, of doe je zo nu en dan aan dual sourcing? Dan is zijn de columns van Boodie een must. Voor wie dit geen gesneden koek is, is Vinden en binden een leuk boekje dat een inkijkje geef in een volgens eigen zeggen inkoopvak dat naar een next level gaat.
Van Calimero tot Zonnekoning (verwijzing naar Louis XIV die zich het middelpunt van het zonnestelsel waande) geeft aan waar de heren inkopers zich begeven. De uitgever, DPA Supply Chain, laat zich wat lastig omschrijven op de eigen website maar lijkt nog het meest op een organisatie die tussen vraag en aanbod van inkoopfuncties bemiddelt.
Het harde, zakelijke inkoopvak, dat toch ook een beetje vaag en moeilijk te vatten is, krijgt een beetje kleur op deze manier. De poëtische woorden van Driek van Wissen -als gevoelige en warhoofdige dichter aan de ene kant- en Sicco Santema als hoogleraar Marketing en Management aan de TU in Delft aan de andere kant, leveren tesamen een afgerond geheel.

Geen opmerkingen: