woensdag 7 mei 2008

Recensie 7 - Eckhart's Notes


Eckhart’s Notes
Eckhart Wintzen
Uitgegeven door Eckhart Wintzen in samenwerking met Lemniscaat
ISBN 978-90-5637-967-4
224 pagina’s
29,50 euro

Ook al is dit boek van 2007, het overlijden van de auteur in maart van dit jaar en de kwaliteit van dit boekje vragen om nieuwe aandacht. De op Moleskine geïnspireerde vorm, compleet met elastiek erom (geen opbergvakje, wel notitiepagina's) en allerhande 'kraswerk' van dochter met klasgenoot, post-its, paperclips en highlights alleen al geven een goed gevoel bij aanschaf.
Verder weten we het meeste natuurlijk al wel. Dat hij beroemd werd door z'n bedrijfje BSO in nieuwe technologieën, dat steeds groter werd. En dat hij er vrije ideeën op na hield over hoe je zo'n enorme onderneming dan moest leiden. Hoofdstukken met titels als 'celdeling' leiden naar zijn niet alledaagse achtergrond voor een manager (excusez-le-mot) namelijk wiskundige, maar ook zoon van maar liefst twee huisartsen.
De zogeheten celtheorie schijnt hij overigens niet zelf bedacht te hebben. Al denkt iedereen van wel en laat het zo zijn. Wintzen tackelt heikele managementdilemma's moeiteloos; van PR-drama's tot huisstijlen en stafafdelingen. Laissez-faire is het niet, laat het de geschiedenis in gaan als 'op z'n Eckhart's'.
Kan gerust mee op vakantie, het feit dat Van Kooten en De Bie zelfs typetje Eberhard Strinzen aan hem weidden zegt genoeg.

Geen opmerkingen: