vrijdag 14 maart 2008

Chocolate Bar Wraps Museum


In Duivendrecht staat goed verstopt maar wel te vinden het enige Chocolate Bar Wraps Museum. Let op, want de openingstijden zijn zeer beperkt, altijd even een afspraak maken als u langs wilt komen!


Aan een jaar in Engeland wonen houdt een mens wat over. Maar goed ook, want wat zou je zijn als volwassene, zonder gekte(s)? 't Is een verzameling lege verpakkingen van chocoladerepen uit Engeland. Alle Cadbury-bars zijn sowieso opgenomen in de collectie, daarnaast natuurlijk ook die van Nestlé, maar ook enkele zeer zeldzame Poolse en zelfs Japanse exemplaren maken de verzameling buitengewoon de moeite waard.


Een extra hoekje is ingeruimd voor de zogeheten special editions, waar ze in de UK veel handiger in zijn dan hier (Mars Believe dûh). Wat dacht je van een Kitkat Orange, Mint of Dark. Hier liggen ze soms bij het Kruitvat en in de ramsj, maar daar keek ik altijd naar het assortiment of er niet iets bij lag wat ik nog nooit had gezien. En zo ontstond mijn volstrekt zinloze maar leuke hobby.

1 opmerking:

Unknown zei

Ik heb het museum een keer bezocht. Was enorm grappig, vooral die pre-styles van candybar-iconen die je er nog kunt vinden. Binnenkort verwacht het museum een hele berg Chinese inbreng vertelde de conservator. Eén verdieping hoger heb je overigens het mobiele-telefoonmuseum. Minstens zo hilarisch. De eerste handheld-gsm, woog 350 gram, had een schermpje in groen/zwart, de batterij werkte één dag en kostte slechts 4.440 gulden, zeg 2000 euro (inclusief abonnement). Had je in 1994 wel een echte Motorola.