vrijdag 14 maart 2008

Feuilleton deel 2 - Interrail 5 juli 1991


Deel twee van een vervolgverhaal over een Interrail-vakantie in de zomer van 1991 met VWO-vriendinnen J en E.


Op het moment zitten we in de trein naar Napels, waar we mogelijk zullen overstappen naar Pompeï. Gisteren hebben we het Colosseum en het Vaticaan gezien. Eerst fout gegaan met de metro maar alles was toch goedgekomen. De St. Pieter was prachtig; helaas mocht Ellen er niet in wegens schunnige kleding. We waren alledrie uitgevloerd door de hitte, het lopen en het het weinige voedsel dat nog in ons aanwezig was.

We zijn dan ook naar een restaurantje gegaan waar we hebben zitten schransen. We hadden berekend dat we precies nog wat konden eten van ons schamele geld. Toch was het ongeveer 4000 lires duurder dan we hadden verwacht omdat ze 10% fooi en 6000 bediening berekenden! Maar we mochten de rest morgen (vandaag) betalen. Dat hebben we dus lekker níet gedaan. Ik zelf heb vannacht niet goed geslapen maar M en E wel. Toen hebben we uit een machientje lires gehaald. Zodat we tenminste weer geld hadden. We hebben wel gemerkt dat we op straat een ware attractie zijn. Die domme Italianen blijven voortdurend stilstaan of maken een cliché-praatje met ons. Op het moment gaan we steeds door lange tunnels heen en dan zie je geen hand voor ogen meer. Maar de romannetjes schieten op!! (J)

M is reeds in de laatste (en eerste!) vrijscène van haar boekje bezig. Gisteren in de trein naar Rome vrienden gemaakt met een wat gezette 22-jarige Italiaan die niet stonk en eveneens geen epilady gebruikte. We hebben hem z'n horoscoop voorgelezen (in het Nederlands) en hem manneke-pis-drop aangesmeerd + de historie verteld waar hij volgens mij echt niet zo dol op was (de keren daarna dat we hem die kleffe zak voorhielden bedankte hij vriendelijk doch beslist).

Ook op kaaskoekjes was hij niet dol. Op dit moment hebben we nog 2 Nutsjes en een kwart liter lauw water. Voor de rest NIETS. Oh ja, vitaminepillen. Vanavond om ongeveer half 9 nemen we de trein naar Nice. Kijken hoe lang we daar met een cheque*) doen (*red: vroeger haalde je geld met een 'cheque' bij een postkantoor, toen je nog niet kon pinnen). (E)

Nou m'n romannetje is uit hoor. Ze zijn gelukkig en getrouwd. Je kunt in Italië dus echt je kont niet keren of het kost al geld. Toen we gratis de St. Pieter in mochten en het Colosseum ook waren we wel blij, maar deze grap was wel duur al met al.

Gister dacht ik dat ik weer blaasontsteking zou krijgen, maar nu is het over. We hebben Rome in 1 dag bezichtigd, op 1 krentebol, boterbabbelaars (5) en 3 Nutsen (mini) en hun (E en J) een zak AH-borrelnoten (party) toch knap. We voelden ons er ook wel naar.

Het "Hotel" (**) is ook nog wel een beschrijving waard. Toen we met zo'n ouderwetse hijslift op onze kamer kwamen, was moeke daar met de was bezig. De niet-geruisloze Bauknecht zoemde en ze hing de was op. De "douche" was geen douche, maar een douchekop die boven de wc hing. Wilde je douchen dan moest je òf in de wc-pot gaan staan òf in de wasbak gaan zitten.

Gelukkig was er op de gang ook nog iets als badkamer maar na 1 douche (ik!) was het water koud. Jammer nou. (M)

In Rome zijn erg veel bedelaars. Gister in de metro kwam er een klein meisje met een plasticken schoteltje naar ons toe. Aangezien we geen geld hadden, maar wel AH-borrelnoten hebben we die er maar opgelegd. Wat ze er mee gedaan heeft weten we niet.

Trefwoorden van Rome:
druk
rommelig verkeer
geen bakkerij
duur
Italianen die èrg hitsig zijn en vooral geen Engels kunnen
warm

en toch nog gezellig!! (E)

1 opmerking:

Anoniem zei

M, om deze heb ik erg hartelijk gelachen!! wanneer komt deel 3??

x
J.