vrijdag 14 maart 2008

Recensie 4 - Professional zoekt groei


Professional zoekt groei
Strategie voor dienstverleners
Eva van der Fluit
Prentice Hall 2008
224 pagina's

Management consultant bij adviesbureau Boer en Croon schrijft voor professinals van micro- tot macroniveau; van de zzp'er tot de multinational, maar dit boek smaakt elke kenniswerker. Toenemende concurrentie vraagt om meer en meer onderscheid. De tijd waarin een opdrachtgever een dienstverlener beoordeelde op louter expertise is voorbij. De drie pijlers zijn nu expertise, samenwerking en ethiek.

Om dat te bereiken leer je in dit boek eerst hoe je je kunt onderscheiden en vervolgens hoe je dat kunt bereiken. Van der Fluit presenteert ons een schier eindeloze reeks modellen. Maslow, yin en yang, piramide- en pilaarverdienmodellen voor consultancybureaus, leren van junior tot senior, cash cows, question marks, virtuele en virtuoze cirkels, thought-leadership en interculturele sensitiviteit, het is allemaal even leuk en interessant in dit boek. Jammer dat haar persoonlijke site nog niet af is.

Een lijst rationele en irrationele voorspelmethoden met kokosnoten en orakels en de woordenlijst maken zelfs van wie dat niet van plan was een leukere èn betere adviseur (v/m).
181 woorden! <200
ik moet oppassen dat ik niet te commercieel wordt met m'n links, een Amerikaans had hier al lang verdiend aan deze 'hobby'

Geen opmerkingen: