woensdag 27 februari 2008

Product-management - Recensie 3


Product-management, een praktijkboek
Emiel Schiphorst
Uitgeverij Pearson Education 2008

De inhoudsopgave van Emiel Schiphorst -bedrijfseconoom en bedrijfskundige- geeft helder aan dat de auteur een boek schrijft waarin theorie naast praktijk staat. In zwart de theorie, meteen daarna exact hetzelfde verhaal in groen, aan de hand van twee cases over ofwel een soort leesarm ofwel het bekendere Beertender van Heineken.

Om met een voorbeeld te beginnen: de omgevingsanalyse op macro, meso en micro-niveau zijn compleet uitgewerkt met een voorbeeld van hoe het moet en voor theoretische achtergronden lezen je de theorie. Deze analyses zijn heel bruikbaar voor communicatiedeskundigen. Het meer cijfermatige financiƫle plan later in het boek, zorgt ervoor dat de marketeer aan zijn trekken komt. Heel grondig en degelijk oogt dit alles.

Uit het boek spreekt dat de auteur de product-manager ziet als een marketeer en niet als een marketingcommunicatiedeskundige. Dacht je bij product-management aan puppies en toiletpapier, dan laat dit boek zien dat er meer dan dierenliefde nodig is voor dit beroep.